Noskaidrota Londonas terorista identitāte

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā pie parlamenta ēkas teroraktu sarīkojušais uzbrucējs bijis 52 gadus vecs Vestmidlendas grāfistes iedzīvotājs Halids Masūds (Khalid Masood), pavēstījusi britu policija.

Uzbrucējs jau iepriekš nonācis varasiestāžu redzeslokā par dažādiem nodarījumiem, tostarp ieroču glabāšanu un sabiedriskās kārtības pārkāpšanu. Taču uzbrucējs iepriekš nav bijis saistīts ar kādiem citiem teroristiskiem nodarījumiem.

Apvienotās Karalistes valdības vadītāja Terēza Meja iepriekš nāca klajā ar informāciju, ka nošautais uzbrucējs jau bijis britu slepenā dienesta «MI5» uzmanības lokā kā «perifēra figūra» un bijis iesaistīts kādā «vardarbīga ekstrēmisma» izmeklēšanā pirms vairākiem gadiem.

TVNET jau vēstīja, ka «Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par uzbrukumu pie parlamenta. Ziņu aģentūra «Amaq», kuru savai propagandai izmanto «Islāma valsts», apgalvo, ka teroristikais grupējums ir atbildīgs par uzbrukumu un sauc uzbrucēju par ««Islāma valsts» kaujinieku», ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Uzbrukumā nogalināta vairāk nekā 40 gadus veca sieviete, vairāk nekā 50 gadus vecs vīrietis un 48 gadus vecs policists vārdā Kīts Palmers, kurš tika nodurts pie parlamenta. Teroristu nošāva policija.

Trešdien tika ziņots par apmēram 40 ievainotajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu