NATO komandieris: Krievija, iespējams, apgādā talibus Afganistānā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Krievija, iespējams, apgādā talibus Afganistānā, uzskata ASV Eiropas spēku virspavēlnieks, NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Kērtiss Skaparoti. Ģenerālis sacīja, ka Krievija paplašinājusi un turpina paplašināt savu ietekmi, saistoties ar talibiem un, iespējams, tos apgādājot.

Skaparoti ASV likumdevējiem sacīja, ka pieredzējis Krievijas ietekmes paplašināšanos vairākos reģionos, tostarp Afganistānā.

Ģenerālis sacīja, ka Krievija paplašinājusi un turpina paplašināt savu ietekmi, saistoties ar talibiem un, iespējams, tos apgādājot.

NATO karavīri cīnās Afganistānā kopš ASV vadītā iebrukuma 2001.gadā pēc 11.septembra teroraktiem.

Atbalsta misijas ietvaros Afganistānā pašreiz atrodas aptuveni 13 000 NATO karavīru, no kuriem lielais vairums ir ASV militārpersonas.

ASV atbalsta misijas komandieris Afganistānā ģenerālis Džons Nikolsons pagājušajā mēnesī Kongresā norādīja, ka Krievija publiski leģitimizē un iedrošina talibus, šādi cenšoties graut ASV un NATO pozīcijas Afganistānā. Tomēr ģenerālis nesniedza savu viedokli par to, vai Krievija atbalsta talibus arī materiālā veidā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu