Par spridzināšanas draudiem ASV ebreju centriem Izraēlā aizturēts ebreju pusaudzis

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklējot spridzināšanas draudus ASV ebreju centriem, Izraēlā aizturēts kāds ebreju pusaudzis, paziņojusi Izraēlas policija.

Izraēlas un citu valstu varasiestādes, tostarp ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB), pēdējos mēnešos sadarbojās, lai notvertu aizdomās turamo, pavēstīja policijas pārstāvis Mikijs Rozenfelds.

19 gadus vecais Izraēlas ebrejs esot vairākus desmitus reižu zvanījis un izteicis draudus ebreju centriem ASV, kā arī Austrālijā un Jaunzēlandē.

Aizdomās turamais esot izmantojis tehnoloģijas, lai maskētu savu identitāti un izteiktu draudus, kas radīja «bailes un paniku ebreju kopienās» visā pasaulē, norādīja Rozenfelds.

Viņš piebilda, ka vienā gadījumā aizdomās turamā izteiktu draudu dēļ lidmašīnai nācās veikt ārkārtas nolaišanos.

Kopš 2017.gada sākuma ebreju centriem apmēram 20 ASV štatos izteikti vairāk nekā 100 viltus spridzināšanas draudi.

Spridzināšanas draudu skaita pieaugums, kā arī vairāki gadījumi, kad izdemolētas ebreju kapsētas, raisījuši bažas par antisemītisma pieaugumu ASV.

Ebreju nevalstiskā organizācija «Anti-Defamation League» (ADL) februārī saistībā ar spridzināšanas draudiem aicināja ebreju institūcijas lielāku uzmanību pievērst drošībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu