AVO 14 valstis pieprasa Venecuēlai drīz sarīkot vēlēšanas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikas Valstu organizācijas (AVO) 14 valstis, tai skaitā ASV, ceturtdien pieprasīja Venecuēlas kreisā prezidenta Nikolasa Maduro valdībai drīz sarīkot prezidenta vēlēšanas un nekavējoties atbrīvot politieslodzītos.

Prasība tika izteikta pēc tam, kad AVO ģenerālsekretārs Luiss Almagro pagājušonedēļ aicināja izslēgt Venecuēlu no šīs valstu apvienības par valsts demokrātiskās iekārtas graušanu.

14 valstis, tai skaitā Kanāda, Meksika, Brazīlija, Kolumbija un Argentīna, paziņoja, ka uzskata izslēgšanu par galējo variantu, un aicināja uz dialogu Venecuēlas ekonomisko un politisko problēmu atrisināšanai.

ASV Valsts departaments aicināja Venecuēlu sarīkot vēlēšanas «iespējami drīz».

Valsts departamenta preses sekretārs Marks Touners sacīja, ka ASV nemudina uz Venecuēlas izslēgšanu no AVO, bet «aicina nekavējoties atbrīvot politieslodzītos Venecuēlā».

«Prezidentam Maduro ir jāļauj demokrātiski ievēlētajai nacionālajai asamblejai pildīt tās konstitucionālās funkcijas un iespējami drīz jāsarīko vēlēšanas,» teica Touners.

Almagro pagājušonedēļ paziņoja, ka Venecuēla ir jāizslēdz no AVO, ja tā drīz netiks nesarīkos vispārējās vēlēšanas. AVO vadītājs pauda šo prasību ziņojumā par Venecuēlas politisko krīzi, kurā viņā apsūdzēja Maduro valdību cilvēktiesību un demokrātijas standartu sistemātiskā pārkāpšanā.

Maduro valdība neatzina savu sakāvi 2015.gada parlamenta vēlēšanās, kurās uzvarēja opozīcija, un pēc tam apturēja opozīcijas kontrolētā parlamenta kampaņu, kuras mērķis ir panākt viņa atcelšanu no amata pirms 2018.gada prezidenta vēlēšanām.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu