Šveice brīdina Turciju neizspiegot Šveices turku kopienu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šveice sekos līdz pazīmēm, ka Ankara veic izlūkošanu pret turku imigrantu kopienu Šveicē, ceturtdien Bernē paziņoja Šveices ārlietu ministrs Didjē Burkhalters savam Turcijas kolēģim Mevlitam Čavušolu.

Šveices parlamenta deputāts Jozefs Ditli no Liberāļu partijas nesen iesniedza tiesā kriminālprasību par ārvalsts izlūkošanas darbībām, apgalvojot, ka Šveicē dzīvojoši Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana kritiķi ir saskārušies ar fiziskiem draudiem un savu uzņēmumu boikotu.

Turcijas ārlietu ministrs Čavušolu ceturtdien ieradās Šveicē bez savlaicīga brīdinājuma, lai tiktos ar Turcijas pilsoņiem viņu valsts vēstniecībā un piedalītos tiešās sarunās ar Burkhalteru.

Šveice atšķirībā no Nīderlandes, Austrijas vai Vācijas nav veikusi pasākumus, lai aizliegtu Turcijas politiķiem veikt aģitāciju līdzpilsoņu vidū pirms 16.aprīļa referenduma par Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana pilnvaru paplašināšanu.

«Runas brīvība ir universāla vērtība, kuru Šveice atzīst,» paziņoja Burkhalters.

Šveice «cer, ka šī brīvība attieksies arī uz Turcijas pilsoņiem neatkarīgi no tā, vai viņi balso Šveicē vai savā valstī,» viņš piebilda.

Burkhalters brīdināja, ka Turcijai ir jāievēro Šveices likumi un ka Šveice sekos līdz informācijai par nelikumīgu izlūkošanas darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu