Erdogans: Pēc referenduma tiks pilnībā pārskatītas Turcijas attiecības ar ES

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Turcijas referenduma par prezidenta pilnvaru paplašināšanu Ankaras saites ar Eiropas Savienību (ES) tiks pilnībā pārskatītas, paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Turcija turpinās ekonomisko partnerību ar ES, bet pārskatīs visas politiskās un administratīvās saites ar bloku, intervijā telekanālam «CNN Turk» ceturtdien sacīja prezidents.

Viens no līgumiem, kuru Ankara grasās pārskatīt pēc aprīļa referenduma, ir vienošanās ar Briseli par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu Turcijā.

Attiecības ar ES tiks pārskatītas no «A līdz Z», tiklīdz būs notikusi balsošana 16.aprīļa referendumā, solīja Erdogans.

Attiecības starp Turciju un ES pasliktinājās pēc tam, kad ES dalībvalstis Nīderlande un Vācija bloķēja Turcijas ministru piedalīšanos mītiņos, kuros viņi plānoja aģitēt šajās valstīs dzīvojošos Turcijas pilsoņus 16.aprīlī gaidāmajā referendumā balsot par Erdoana pilnvaru paplašināšanu.

Erdogans šādu Vācijas rīcību pielīdzināja «nacistu praksei», kā arī nosauca nīderlandiešus par «fašistiem, nacistu pēctečiem, kas neko nesaprot no politikas vai starptautiskās diplomātijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu