Londonas terors: Nosaukts pēdējais mirušais un veikti divi nozīmīgi aresti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Londonas pretterorisma policijas priekšnieks Marks Raulijs preses konferencē nosaucis pēdējā Londonas terorakta upura vārdu, kā arī nācis klajā ar informāciju par diviem nozīmīgiem arestiem, kuri veikti, izmeklējot 22. marta Lielbritānijas pilsonņa Halida Masuda teroristisko uzbrukumu pie Vestminsteras pils, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Piektais upuris ir 75 gadus vecs vīrietis vārdā Leslijs Rodess no Stretemas rajona Londonā, kurš mira slimnīcā, neatgūstoties no uzbrukumā gūtajiem ievainojumiem. Pārējie bojāgājušie ir 48 gadus vecais policists Kīts Palmers, 43 gadus vecā skolotāja Aiša Freida, 52 gadus vecais ASV tūrists Kurts Kohreins un pats uzbrucējs, kurš policijai zināms ar vairākiem vārdiem – Halids Masuds un Adrians Elmss. Pēdējais paziņotais terorista vārds ir Adrians Rasels Adžao.

Raulijs arīdzan atklāja, ka Anglijas ziemeļrietumos un Rietummidlendas grāfistē veikti divi nozīmīgi aresti. Arestētie arī bijuši tie, kuri policijai atklājuši Masuda īsto vārdu, ziņo «The Telegraph».

«Mēs aizvadītajā naktī esam veikuši vēl divas svarīgas aizturēšanas,» sacīja Raulijs, apstiprinot, ka šobrīd apcietinājumā saistībā ar uzbrukumu atrodas deviņi cilvēki.

Kāda sieviete, kas sākotnēji tika aizturēta, tagad atbrīvota pret drošības naudu.

Policija veikusi vairāk nekā desmit kratīšanu un izņēmusi 2700 priekšmetus, arī «milzīgu daudzumu datorinformācijas», bet tagad cenšas noskaidrot, vai citi uzbrucēju «iedrošinājuši, atbalstījuši un vadījuši».

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» uzņēmies atbildību par teroraktu, sakot, ka uzbrucējs bijis viens no tā «karavīriem».

«Varbūt ir cilvēki, kuriem par Masudu bija bažas, tomēr viņi kaut kādu apsvērumu dēļ nejutās ērti par šīs informācijas nodošanu mums,» sacīja Raulijs, mudinot šos cilvēkus sazināties ar likumsargiem.

Pretterorisma policijas priekšnieks atzina, ka Masuds, triecoties gājējos uz Vestminsteras tilta, ievainojis «vismaz 50» cilvēkus.

Slimnīcās mediķu palīdzību šobrīd saņem 31 cilvēks no divpadsmit valstīm, sacīja Raulijs, piebilstot, ka vienam cilvēkam ir «dzīvībai bīstami savainojumi».

Vestminsteras terorakts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu