Uzlidojumos cietumam Sīrijā gājuši bojā vismaz 16 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP

Uzlidojumos cietumam Sīrijas ziemeļrietumos gājuši bojā vismaz 16 cilvēki, sestdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights»(SOHR).

Uzlidojums piektdienas naktī noticis Idlibas pilsētai, ko kontrolē nemiernieki.

SOHR pavēstīja, ka bojāgājušo vidū ir gan cietumnieki, gan cietumsargi.

Tiek uzskatīts, ka uzlidojumus veikusi Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā Krievija.

SOHR piebilda, ka cietumsargi pēc gaisa triecieniem atklājuši uguni uz bēgošajiem cietumniekiem.

Gandrīz visu Idlibas provinci kontrolē opozīcijas nemiernieku spēki, un tajā regulāri notikuši Sīrijas valdības spēku un Krievijas uzlidojumi. Gaisa triecienus pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts» tajā veic ASV vadītā starptautiskā koalīcija.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu