Bangladešas desantniekiem ieņemot islāmistu slēptuvi, sprādzienos nogalināti seši cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bangladešas ziemeļaustrumu pilsētā Silhetā sestdien nogranda divi sprādzieni, nogalinot sešus cilvēkus un ievainojot apmēram 50, kamēr armijas desantnieki ieņēma islāma ekstrēmistu slēptuvi, paziņoja policija.

Spēcīgie sprādzieni notika apmēram 400 metrus no šīs slēptuves. Tie bija vērsti pret policistiem un simtiem ziņķārīgo, kas vēroja, kā desantnieki veica operāciju pret kaujiniekiem piecstāvu daudzdzīvokļu ēkā.

Sprādzienos, par kuriem uzņēmās atbildību grupējums «Islāma valsts», tika nogalināti seši cilvēki, tai skaitā divi policisti, un ievainoti aptuveni 50, tai skaitā apmēram 10 policistu un drošībnieku, paziņoja Silhetas policijas komisāra vietnieks.

Vairāki no ievainotajiem ir kritiskā stāvoklī, tai skaitā Ātrās rīcības bataljona (RAB) izlūkošanas vadītājs. RAB ir uzdots cīnīties pret islāma ekstrēmismu.

Policija par sprādzienu sarīkošanu tur aizdomās Bangladešas islāma ekstrēmistu grupējuma «Jamayetul ul Mujahideen Bangladesh» (JMB) jaunu frakciju, kas tiek vainota vairākos teroraktos pēdējo gadu laikā.

«Islāma valsts» ar savas propagandas aģentūras «Amaq» starpniecību uzņēmās atbildību un apgalvoja, ka sprādzienā ir «desmitiem nogalināto un ievainoto Bangladešas spēkos».

Sprādzieni notika dažas stundas pēc tam, kad desantnieki izglāba «78 civilus ķīlniekus» no islāmistu slēptuves.

Islāmisti vēl atradās šajā dzīvokļu ēkā, kur viņi ir «izveidojuši barikādes» un «izlikuši improvizētus spridzekļus» daudzās istabās un uz kāpnēm, paziņoja armijas preses sekretārs.

«Islāma valsts» ir uzņēmusies atbildību par vairākiem slaktiņiem Bangladešā kopš 2015.gada, tai skaitā par pērn sarīkotu uzbrukumu kafejnīcai galvaspilsētā Dhakā, kurā nogalināti 22 cilvēki, tai skaitā 18 ķīlnieki ārzemnieki.

Bangladešas valdība noliedz «Islāma valsts» klātbūtni šajā valstī un apgalvo, ka šos un citus uzbrukumus sarīkojusi jaunā JMB frakcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu