Demonstrāciju laikā Maskavā aizturēts Krievijas opozicionārs Navaļnijs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavā aizturēts Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, vēsta kaimiņvalsts mediji. Svētdien vairākās Krievijas pilsētās notiek demonstrācijas un mītiņi pret korupciju. Navaļnijs ticis aizturēts, kad devies uz vienu no mītiņiem Maskavā.

Tīmekļa vietne «OVD Info», kas seko līdzi aktīvistu aizturēšanai, ziņoja, ka Maskavā aizturēti vairāk nekā 130 cilvēki. Vietne vēstīja, ka nesankcionētajā demonstrācijā piedalās tūkstošiem cilvēku, un policija pielietojusi piparu gāzi, lai protestētājus izklīdinātu.

Protestētāji mēģinājuši nepieļaut, ka policija aizved Naviļniju, bet nesekmīgi.

Vairākās Krievijas pilsētās svētdien norisinās pret korupciju vērstas protesta akcijas. Iedzīvotāji ielās izgājuši jau Krievijas Sibīrijas daļā un Tālajos Austrumos. Protesta akcijas notiek tostarp Vladivostokā, Jekaterinburgā, Ufā, Omskā, Maskavā, Kazaņā, Sanktpēterburgā, Voroņežā un citur.

Protesta akcijas sākušās pēc tam, kā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija pretkorupcijas grupa 2. martā nāca klajā ar pētījumu, kurā tika pausts, ka kaimiņvalsts premjers Dmitrijs Medvedevs izmantojis dažādas labdarības un nevalstiskās organizācijas, lai piesavinātos ziedojumus.

Navaļnijs Krievijā jau ir organizējis pretkorupcijas demonstrācijas 2011. un 2012. gados. Viņš iepriekš paudis, ka demonstrācijā Maskavā svētdien varētu piedalīties vismaz 15 tūkstoši cilvēki.

Marta sākumā Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds izplatīja publikāciju ar nosakumu «Viņš jums nav nekāds Dimons». Takā tiek stāstīts par elitāru nekustamo īpašumu, zemes gabaliem, jahtām, agronomiskajiem kompleksiem un vīna darītavām, kas piederot Medvedevam.

Navaļnijs savā blogā norāda, ka fonda līdzstrādnieki atklājuši ļoti sarežģītu korupcijas shēmu, ar kuras palīdzību Medvedevs guvis materiālo labumu. Pētījuma autori noskaidroja, ka pastāv Medvedeva uzticības personu un radinieku organizētu labdarības un nekomerciālo fondu tīkls. Tie saņem oligarhu un valsts banku «ziedojumus». Palīdzības saņēmēji ir Medvedevs un viņa ģimene. Par šiem līdzekļiem tiek iegādāts nekustamais īpašums un cita veida īpašums gan Krievijā, gan citās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu