No Berlīnes muzeja nozagta miljoniem vērta 100 kilogramus smaga zelta monēta

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No Berlīnes muzeja nozagta 100 kilogramus smaga zelta monēta aptuveni 3,8 miljonu eiro vērtībā, pirmdien paziņoja policija.

Policija paziņoja, ka zādzība no Bodes muzeja notikusi ap pusčetriem naktī. Zagļi izmantojuši trepes, lai pārrāptos pāri muzeja sienai un ielauztos ēkā. Trepes pēc tam atrastas pie tuvējā dzelzceļa līnijas.

Sīkākus komentārus par zādzības apstākļiem vai iespējamiem zagļiem policija nesniedz.

Kanādas monēta «Lielā kļavas lapa», kas veidota pēc valsts nacionālā simbola parauga, ir viena no pasaules lielākajām zelta monētām. Tās nominālvērtība ir viens miljons Kanādas dolāru (teju 700 000 eiro), bet, ņemot vērā pašreizējās zelta cenas, tā ir vismaz 3,74 miljonus eiro vērta.

Pasaulē ir tikai piecas šāda veida monētas. Kanādas Karaliskā naudas kaltuve monētu izlaida 2007.gadā, tās diametrs ir 53 centimetri un tā ir trīs centimetrus bieza. Monētas priekšpusē ir karalienes Elizabetes II attēls, bet aizmugurē redzamas trīs kļavas lapas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu