Ungārija «ir gatava» visu patvēruma meklētāju aizturēšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārija pirmdien paziņoja, ka tā ir gatava sākt aizturēt un izvietot nometnēs tranzīta zonās pilnīgi visus patvēruma meklētājus, kas atrodas tās teritorijā.

Sākot ar otrdienu, visi patvēruma meklētāji, kas ieradīsies Ungārijā, kā arī tie, kas jau šobrīd atrodas Ungārijā, tiks ieslodzīti nometnēs Serbijas pierobežā uz laiku, kamēr tiek izskatīti viņu pieteikumi.

«Robežas apsargāšanas dienesti ir pilnībā gatavi tam, ka 28.martā spēkā stāsies no jauna ieviestā tiesiskā robežas slēgšana,» teikts Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

«Policija, aizsardzības spēki, kā arī Imigrācijas un patvēruma birojs ir veikuši visus nepieciešamos priekšdarbus, lai ieviestu vajadzīgos soļus,» teikts paziņojumā.

Ierobežojumu mērķis ir «neļaut, ka migranti ar neskaidru statusu brīvi pārvietojas pa valsts un Eiropas Savienības teritoriju, kā arī lai samazinātu migrācijas drošības riskus».

Šādi Ungārijā tiek atjaunota agrākā patvēruma meklētāju aizturēšanas prakse, kas, pakļaujoties Briseles, ANO bēgļu aģentūras un Eiropas Cilvēktiesību tiesas spiedienam, 2013.gadā tika apturēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu