Vācija: ES jāierobežo vīzas Āfrikas amatpersonām, kas neuzņem atpakaļ bēgļus

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienībai (ES) vajadzētu apsvērt iespēju noteikt vīzu izsniegšanas ierobežojumus to Āfrikas un citu valstu augstākajām amatpersonām, kuras atsakās uzņemt atpakaļ no Eiropas nelegālos imigrantus, pirmdien paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Uzrunājot žurnālistus Briselē, viņš norādīja, ka ES jāizmanto visi tās rīcībā esošie līdzekļi, lai piespiestu nelegālo imigrantu izcelsmes valstis sadarboties to nelikumīgo ieceļotāju izraidīšanā, kuriem nepienākas patvērums.

Kamēr ES joprojām turpina ierasties simtiem tūkstošiem nelegālo imigrantu, Eiropas valstu valdības sāk izjust pieaugošu aizkaitinājumu pret tām Āfrikas un Āzijas valstīm, kas atsakās uzņemt atpakaļ tos ieceļotājus, kuriem nepienākas bēgļa statuss.

Daudzi no viņiem apzināti iznīcina savus dokumentus, lai tādējādi apgrūtinātu savu izraidīšanu.

«Ja valsts nav gatava uzņemt atpakaļ pati savus pilsoņus, tai jāsaprot, ka vīzu politika, kas ļauj ceļot uz Eiropu, nebūs tik dāsna, pie kādas viņi, tostarp, iespējams, pat valsts vadītāji, pieraduši,» norādīja de Mezjērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu