Londonas uzbrucēja sieva: esmu sarūgtināta un šokēta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ziņots, ka 22. martā pie parlamenta ēkas Londonā Lielbritānijas pilsonis Halids Masuds nogalināja četrus, bet ievainoja vēl aptuveni 40 cilvēkus. Viņa sieva par notikušo izsakās, ka ir «sarūgtināta un šokēta».

Paziņojumā, ko otrdien publicējusi Londonas policija, Halida Masuda sieva Rohija Haidara sacīja: «Izsaku līdzjūtību visām mirušo upuru ģimenēm un novēlu drīzu atveseļošanos ievainotajiem,» raksta «Bloomberg».

Viņa piebilda: «Šajā grūtajā laikā vēlētos lūgt privātumu mūsu ģimenei, it īpaši bērniem.»

Masuds 22. martā vispirms uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, divus nogalinot un desmitiem ievainojot, bet pēc tam pie parlamenta ēkas nodūra policistu. Viņu pašu pēcāk nošāva bruņoti policisti. 23. marta vakarā slimnīcā mira kāds 75 gadus vecs vīrietis, kurš uzbrukumu laikā bija guvis ievainojumus, tādējādi kopā šajā teroraktā dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, tai skaitā arī uzbrucējs.

Par teroraktu atbildību uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts», taču Londonas policija paziņoja, ka Masuds rīkojies viens un nekas neliecina, ka tiktu plānoti citi uzbrukumi.

«Pastāv iespēja, ka mēs nekad nesapratīsim, kādēļ viņš tā rīkojās,» atzina policijas pārstāvis Neils Basu, vienlaikus uzsverot, ka policija visiem spēkiem centīsies noskaidrot terorista motīvus, lai sniegtu kādu atbildi uzbrukumā bojāgājušo ģimenēm un cietušajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu