Policija par slepkavību Kauņas rajonā: tika šauts vismaz 21 reizi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas policija atklājusi detaļas par četrus cilvēkus noslepkavojušā Egīdija Anupraiša aizturēšanu. Kauņas Policijas galvenā komisariāta pārstāvis atklājis, ka policistiem noziedznieku izdevies pārsteigt nesagatavotu, tāpēc viņš aizturēšanas brīdī neesot pretojies.

Kā vēsta «15min.lt», pirmdienas pēcpusdienā lieli policijas spēki uzsāka Anupraiša meklēšanu, un otrdienas priekšpusdienā Viļņas un Kauņas policijas spēkiem izdevās Anupraiti atrast un aizturēt 60 kilometrus no Kauņas esošajā Marijampolē.

«Aizdomās turamais ir aizturēts, pārbaudot iedzīvotāju datus. Aizturēšanās laikā viņam nebija laika, lai pretotos. Aizdomās turamajam līdzi bija šaujamierocis, kuru viņš likumīgi bija iegādājies veikalā. Pērn oktobrī viņš izgāja visas nepieciešamās medicīniskās pārbaudes, lai iegūtu ieroci,» preses konferencē teica Kauņas rajona policijas priekšnieka vietnieks Darjus Pliavga.

Pēc viņa vārdiem, policija meklēšanas darbus veica divos virzienos - pirmais virziens tika vērsts uz valsts robežām un lidostām, jo pastāvēja iespēja, ka Anupraitis varētu censties pamest Lietuvu. Pēc tam policisti nolēma ķerties klāt Marijampoles sabiedriskajam transportam.

«Pirmdien, apmēram 20 cilvēki ziņoja par aizdomās turētā iespējamo atrašanās vietu. Mēs vēlamies pateikties visiem, kuri ziņoja par viņa atrašanās vietu Marijampolē,» teica Pliavga.

«Notikuma vietā secināts, ka tika šauts vismaz 21 reizi. Šāvieni bija mērķēti dzīvībai svarīgās ķermeņa daļās. Pēc šāvieniem upuriem nebija nekādu izredžu izdzīvot,» teica Kauņas reģionālās prokuratūras prokurors Darjus Valkavičs, paužot aizdomas, ka aizturētajam varētu būt garīgās veselības traucējumi. «Tik aukstasinīgu slepkavību varēja paveikt tikai psihiski slims cilvēks. Viņš to izdarīja vienā «rāvienā», bez pauzēm. Anupraitis vienkārši atņēma dzīvību citiem cilvēkiem,» teica Valkavičs.

Pagaidām turpinās Anupraiša pratināšana. Pagaidām pieņēmums par to, ka tieši Anupraitis ir slepkava, ir pieņemts pēc notikuma vietas apskatīšanas un pierādījumu iegūšanas. Tāpat vēl nav zināmi slepkavības motīvi. Tiek uzskatīts, ka slepkavība notika sestdienas vakarā.

Iepriekš vēstīts, ka Kauņas rajona Gaižēnu ciemā pirmdienas vakarā atrastas četru vienas ģimenes locekļu mirstīgās atliekas ar šautām brūcēm, bet viens ģimenes loceklis bijis ievainots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu