Ministrs: Berlīnes teroristu pirms uzbrukuma bija iespējams aizturēt

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisieti Anisu Amri, kurš 19.decembrī Berlīnē sarīkoja teroraktu, nogalinot 12 cilvēkus, dažus mēnešus pirms šī uzbrukuma bija iespējams aizturēt, atzinis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Varasiestādes identificēja Amri oktobra beigās un varēja pieprasīt viņa apcietināšanas orderi, tomēr nav to darījušas, runājot Ziemeļreinas-Vestfālenes landtāga komitejā, sacīja ministrs.

Parlamenta komitejai šajā federālajā zemē, kur Amri bija reģistrēts kā patvēruma meklētājs, dots uzdevums noskaidrot, kāpēc terorists nav deportēts, kaut arī viņa lūgums par patvēruma piešķiršanu bija noraidīts.

De Mezjēra teiktais ir pretrunā ar Amri lietas galvenā izmeklētāja Bernharda Krečmera agrāk pausto, ka neesot bijis pietiekamu pierādījumu par noziegumiem, lai Amri apcietinātu.

Vācijas iekšējās izlūkošanas dienests, kas vairākus mēnešus novērojis Amri, atzinis, ka viņam bijusi vēlme sarīkot teroraktu un ka viņš varējis to sarīkot jebkurā brīdī.

Amri ar nolaupītu kravas mašīnu 19.decembrī sarīkoja teroraktu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, nogalinot 12 cilvēkus un 56 citus ievainojot.

23.decembrī Milānā viņš tika nogalināts apšaudē ar Itālijas policiju.

Par Berlīnes teroraktu atbildību uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas Amri atzinis par savu «karavīru».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu