Polija izstāsies no starpvaldību militārās grupas «Eurocorps»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CZAREK SOKOLOWSKI / TT NYHETSBYRÅN

Polija līdz 2020.gadam izstāsies no starpvaldību militārās grupas «Eurocorps» («Eiropas korpuss»), otrdien paziņoja Strasbūrā bāzētās struktūras pārstāvis sakariem ar presi.

Polijas, kas līdz šim bija «Eurocorps» asociētā valsts, izstāšanās ir «Polijas valdības lēmums», sacīja pulkvedis Vinsents Dalmau.

Varšava atteikusies no agrākās ieceres kļūt šogad par pilntiesīgu «Eurocorps» locekli, sacīja Dalmau, piebilstot, ka lēmums pieņemts «jau pirms dažiem mēnešiem».

«Polijas karavīri korpusu pametīs, tiklīdz būs beidzies viņu kontraktu termiņš, vēlākais, pēc trim gadiem,» viņš piebilda.

Polijai «Eurocorps», kas tika izveidots pēc Vācijas un Francijas iniciatīvas, ir 120 karavīri.

No 6000 karavīru, kas var tikt nodoti NATO vai Eiropas Savienības rīcībā, 1000 ir bāzēti Strasbūrā, bet vēl 5000 Francijas-Vācijas brigādē, kas pamatā ir izvietota Vācijā.

Grupa, kurā ir arī Beļģijas, Spānijas un Luksemburgas kontingenti, karavīru skaitu var palielināt līdz 60 000, kas normālos apstākļos ir dislocēti savās valstīs.

Līdzās Polijai asociētās valsts statuss ir arī Grieķijai, Turcijai, Itālijai un Rumānijai.

Korpuss ir veicis uzdevumus Bosnijā, Kosovā, Afganistānā un Mali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu