Tramps paraksta rīkojumu par Obamas klimata aizsardzības centienu atcelšanu

LETA/DPA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien parakstījis izpildrīkojumu, ar kuru tiks atcelti daudzi viņa priekšgājēja Baraka Obamas centieni globālās sasilšanas apturēšanas jomā. Trampa rīkojuma mērķis ir sekmēt darbavietu rašanos ASV enerģētikas sektorā.

Parakstot rīkojumu, Tramps paziņoja par «sākumu jaunam laikmetam Amerikas enerģētikas un ražošanas jomās».

Runājot līdzās ogļračiem Vašingtonā Vides aizsardzības pārvaldē, Tramps sacīja, ka līdz ar šo rīkojumu tiks izskaustas federālās pārmērības, atjaunota ekonomiskā brīvība, turklāt strādnieki varēs konkurēt izlīdzinātā spēles laikā.

«Tas viss ir, lai atgūtu darbavietas, lai atgūtu mūsu sapņus un padarītu Ameriku atkal bagātu,» viņš sacīja.

Ar rīkojumu tiek uzdots pārskatīt Tīrās enerģijas plānu, kas ierobežo siltumnīcas efekta gāzu izmešus ogļu spēkstacijās.

Ar rīkojumu arī tiek atcelts 14 mēnešu moratorijs, kas bija noteikts jauniem ogļu nomas līgumiem federālajos zemes īpašumos.

Tramps ideju par globālo sasilšanu nodēvējis par «fabrikāciju», un vairākkārt kritizējis Obamas centienus kā uzbrukumu ASV strādniekiem un ASV ogļu industrijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu