Pirmajā nozīmīgajā pēcvēlēšanu runā Klintone nopeļ Trampu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vienā no pirmajām publiskajām runām pēc zaudējuma ASV prezidenta vēlēšanās Hilarija Klintone otrdien vērsās pret Donalda Trampa administrāciju, pārmetot valsts republikāņu līderiem visu, sākot no veselības aprūpes sistēmas līdz sieviešu trūkumam svarīgākajos administrācijas amatos.

Jokojot par savu sakāvi novembra vēlēšanās un pazušanu no sabiedrības redzesloka, Klintone Sanfrancisko, vēršoties pie vairākiem tūkstošiem uzņēmēju-sieviešu, sacīja, ka nav citas vietas vietas, kur viņa labprāt būtu, «kā vienīgi Baltais nams».

Izsakoties par republikāņu veselības aprūpes likumprojekta izgāšanos, Klintone atzina, ka tā bijusi «uzvara visiem amerikāņiem».

Viņa arī mudināja vēlētājus pretoties Trampa politikai, kas ietver arī aizdomas pret bēgļiem un vēlētāju apspiešanu atsevišķos apgabalos.

«Tās ir sliktas politikas nostādnes, kas kaitēs cilvēkiem, virzīs mūsu valsti aplamā virzienā,» viņa skaidroja.

«Tās ir lietas, par kādām nākas domāt, dodoties ilgās pastaigās mežos,» viņš sacīja. «Pretoties, uzstāt, neatkāpties, iesaistīties.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu