Sīrijā vienojas par cilvēku evakuāciju no četrām aplenktām pilsētām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbilstoši otrdien vakarā noslēgtam līgumam tiks evakuēti iedzīvotāji no četrām Sīrijas pilsētām, kas bijušas aplenktas vairāk nekā divus gadus, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

Iedzīvotāji tiks evakuēti no valdības karaspēka aplenktajām Zabadani un Madajas Damaskas pievārtē, un no nemiernieku aplenktajām šiītu pilsētām Fuaas un Kafrajas valsts ziemeļos.

Vienošanās panākta ar Kataras un Irānas starpniecību, kas Sīrijas pilsoņkarā atbalsta pretējās puses, sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans, piebilstot, ka vienošanos Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos, jau parakstījuši islāmistu nemiernieki.

«Nav sagaidāms, ka evakuācija sāksies pirms 4.aprīļa, tomēr, veicot labas gribas žestu, ugunspārtraukšana šajās pilsētās stājās spēkā aizvadītajā naktī,» skaidroja Abderrahmans. «Šobrīd tur ir mierīgi.»

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

Decembra beigās ar Turcijas un Krievijas atbalstu Sīrijas valdības un nemiernieku starpā tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, kas gan neattiecas uz ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautajiem grupējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu