Protestos pret policijas vardarbību Parīzē aizturēti desmit cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Protestos pret kāda ķīnieša nogalināšanu policijas operācijas laikā Parīzē naktī uz trešdienu aizturēti desmit cilvēki.

Aptuveni 400 aziātu kopienas locekļi un aktīvisti sapulcējās pie policijas iecirkņa Parīzes ziemeļaustrumos, lai otro nakti pēc kārtas protestētu pret policijas vardarbību.

Protestus izsauca gadījums, kad policijas izsaukuma laikā bojā gāja 56 gadus vecais piecu bērnu tēvs Šaojo Liu.

Policija apgalvo, ka svētdienas vakarā saņēmusi izsaukumu par sadzīvisku ķildu. Ierodoties norādītajā adresē, Liu uzbrucis vienam no policistiem ar nazi un viņu ievainojis. Otrs policists reaģējis nekavējoties un uzbrucēju nošāvis. Tā bijusi pašaizsardzība.

Liu ģimene, kas bija klāt šajos notikumos, apgalvo, ka nekāda strīda neesot bijis un ka Liu nevienam neesot uzbrucis. Policisti iebrukuši dzīvoklī un šāvuši bez brīdinājuma.

Šis incidents izsaucis ne tikai protestus un sašutumu aziātu kopienā, bet arī izraisījis nesaskaņas starp Francijas un Ķīnas valdībām.

Ķīnas Ārlietu ministrija otrdien aicināja Franciju pasargāt tās pilsoņus un paziņoja, ka Pekina ir iesniegusi oficiālu sūdzību.

Jaunieceltais Francijas iekšlietu ministrs Matiass Fekls nosodīja vardarbību, kas izcēlās pirmdienas protestu laikā, kad notika sadursmes starp policistiem un protestētājiem.

Fekls sacīja, ka pilnībā atbalsta policistus un aicināja saglabāt mieru, kamēr policijas uzraudzības dienests izmeklēs šo lietu.

Aplēses liecina, ka Parīzē dzīvo 200 līdz 300 tūkstoši ķīniešu.

Šī nav pirmā reize, kad Francijas policija apsūdzēta vardarbībā.

Februārī kāds 22 gadus vecs jaunietis apgalvoja, ka policisti viņu pēc aizturēšanas izvarojuši, izmantojot steku. Šīs apsūdzības izsauca protestus un grautiņus vairākās Parīzes priekšpilsētās.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

    Tēmas

    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu