Četru ģimenes locekļu slepkavībā aizdomās turētajam piemērots apcietinājums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Trešdienas, 29. marta pēcpusdienā četru ģimenes locekļu slepkavībā un viena cilvēka ievainošanā aizdomās turētais Egidijs Anupraitis tika nogādāts Kauņas rajona tiesā, kur viņu nopratināja, lai noteiktu drošības līdzekli. Tiesa viņam piesprieda trīs mēnešus apcietinājumā.

Kauņas rajona tiesa apmierināja prokuratūras lūgumu un piesprieda E. Anupraitim trīs mēnešu apcietinājumu, kamēr tiks veikta izmeklēšana. Uzliekot arestu, tika ņemts vērā fakts, ka aizdomās turētais pametis notikuma vietu un slēpies no policijas.

«Tiesa ir noskaidrojusi, ka E. Anupraitis gatavojās pamest Lietuvu. Tas tika iepriekš izplānots. Ir pamats uzskatīt, ka, būdams brīvībā, lai izvairītos no soda, viņš varētu bēgt vai slēpties no amatpersonām vai tiesas,» jaunieša apcietināšanas iemeslu skaidro tiesnesis Audrius Meilutis.

Turklāt tiesa arī ņēmusi vērā faktu, ka viņš savu vainu neatzīst. Brīvībā viņš varētu traucēt izmeklēšanas procesu, ietekmēt lieciniekus vai citas personas, slēpt vai iznīcināt objektus, kas attiecas uz izmeklēšanu. A. Meilutis apcietinājuma piespriešanā ņēmis vērā arī to, ka E. Anupraitis tika arestēts ar ieroci, bet upuri ir miruši no daudziem šāvieniem.

«Aizdomās turētās personas uzvedība liecina par viņa bīstamību sabiedrībai. Viņš var izdarīt jaunus noziegumus, tas ir nepieciešams, lai pasargātu sabiedrību no iespējamajiem draudiem,» Lietuvas medijam «15min.lt» skaidroja tiesnesis.

Pirms tiesas prokurore Aukše Lipkevičiene atklāja, ka «nebūtu taisnība, ja teiktu, ka aizdomās turētā persona atsakās sarunāties ar tiesībsargājošajām iestādēm. Gluži pretēji – izglītots puisis no Kauņas rajona, mierīgi, adekvāti un skaidri sarunājoties ar amatpersonām.

E. Anupraitis atzinis, ka slepkavības brīdī esot bijis mājās, zinot par notikušo, taču neko vairāk neatceroties.

«Egidija Anupraiša pozīcija nav nerunāt. Viņš sazinās lieliski, bet stāsta to, kas pašam ir interesanti. Taču tos apstākļus, kas saistīti ar slepkavību, noklusē,» skaidro prokurore.

«Es nevaru atklāt savus iespaidus, jo notiek pirmstiesas izmeklēšana. Viņš runā skaidri un atbild uz visiem jautājumiem. Apzinātus motīvus neatklāj. [..] Šobrīd nepieciešami dati par viņa garīgo stāvokli. Acīmredzamas pazīmes, kas liktu par to šaubīties, nemanīju. Pirmajā nopratināšanā ar viņu nebija grūtību komunicēt,» stāsta A. Lipkevičiene.

Šaubas par puiša garīgo veselību gan prokuratūrai ir, tomēr to varēs konstatēt tikai profesionāli medicīnas eksperti.

Aizdomās turētajam, kurš arestam nepretojās, ir piešķirts valsts apmaksāts advokāts. Vēlmi pēc privāta advokāta viņš nav izteicis. Tiesas sēde notika aiz slēgtām durvīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu