Olands: Britiem «Brexit» būs ekonomiski sāpīgs process

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijai trešdien oficiāli uzsākot izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), Francijas prezidents Fransuā Olands paziņojis, ka pašiem britiem «Brexit» būs ekonomiski sāpīgs.

Šis solis «Eiropu, bez šaubām, spiedīs virzīties uz priekšu ar dažādiem ātrumiem,» atrodoties vizītē Indonēzijā, atzina Olands.

Norādot, ka «Brexit» būs neatgriezenisks process, Olands uzsvēra, ka tas nevarēs būt ilgāks par diviem gadiem.

«Tas beigsies ar tirdzniecības vienošanos starp Lielbritāniju un Eiropu. Mēs ceram, ka tā būs labākā iespējamā vienošanās gan Eiropai, gan Lielbritānijai,» norādīja Francijas prezidents.

Viņš piebilda, ka eiropiešiem «Brexit» ir sentimentāli sāpīgs process, bet britiem tas būs ekonomiski sāpīgs.

Vienlaikus Olands apgalvoja, ka viņa nolūks neesot sodīt britus.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija trešdien iesniegusi Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no ES.

Olands norādīja, ka «Brexit» ir arī ļoti nozīmīgs jautājums vēlēšanu cīņās.

Francijā prezidenta vēlēšanu pirmā kārta notiks 23.aprīlī, bet otrā kārta paredzēta 7.maijā.

Runājot par politiķiem, kas vēlas Francijas izstāšanos no ES, Olands norādīja, ka šāda soļa sekas valstij izpaužas nodarbinātībā, kustības brīvībā, finansēs, un Lielbritānija būs spiesta maksāt šo cenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu