Merkele noraida paralēlas sarunas par ES un Lielbritānijas turpmākajām attiecībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien noraidījusi Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas aicinājumu paralēli «Brexita» sarunām noturēt arī sarunas par turpmākajām Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) attiecībām.

«Sarunās vispirms jānoskaidro, kā mēs atšķetināsim mūsu saistītās attiecības (..), un tikai tad, kad šis jautājums būs nokārtots, mēs, cerams, drīz pēc tam varēsim sākt sarunas par turpmākajām attiecībām,» paziņoja Merkele, piebilstot, ka ES gaidāmās sarunas «vedīs taisnīgā un konstruktīvā veidā».

«Es ceru, ka arī Lielbritānijas valdībai sarunās būs tāda pati attieksme,» sacīja Merkele, norādot, ka Meja otrdien telefonsarunā to viņai apliecinājusi.

Kanclere sacīja, ka viena no prioritātēm «Brexita» sarunās būs jautājums par Lielbritānijā dzīvojošo ES dalībvalstu pilsoņu nākotni un tiesībām.

Merkele arī pauda vēlmi, lai Lielbritānija un ES paliek tuvas partneres.

«ES ir unikāls vēsturiskās veiksmes stāsts un tāds tas paliks arī pēc Lielbritānijas izstāšanās,» viņa piebilda.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija trešdien iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, tādējādi oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu