Ivanka Trampa būs ASV prezidenta padomniece bez algas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidenta Donalda Trampa pirmā meita Ivanka Trampa būs prezidenta padomniece bez atalgojuma, trešdien paziņoja Baltā nama administrācija

Ivanka Trampa, kuras vīrs Džareds Kušners ir prezidenta vecākais padomnieks, nesaņems federālā darbinieka algu par savu darbu. Atalgojumu par darbu Baltajā namā nesaņem arī Kušners, kurš ir nekustamo īpašumu attīstītājs.

«Mēs esam apmierināti, ka Ivanka Trampa ir izvēlējusies spert šo soli savā bezprecedenta lomā kā pirmā meita un prezidenta atbalstam,» teikts Baltā nama paziņojumā.

«Ivankas kā neatalgotas darbinieces kalpošana veicina mūsu uzticību ētikai, caurspīdīgumam un pakļaušanos likumiem un ļauj viņas pieaugušajām iespējām vadīt iniciatīvas, kuras dod reālu politisku labumu amerikāņu sabiedrībai, kas iepriekš viņai nebija iespējams.»

Kopš tēvs janvārī stājās prezidenta amatā, 35 gadus vecā Ivanka Trampa ir regulāri bijusi Baltajā namā, kur viņai jau ir kabinets.

Viņa bija klāt, kad Tramps janvārī uzņēma Baltajā namā Japānas premjeru Sindzo Abi. Šomēnes viņa piedalījās apaļā galda diskusijā ar Trampu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kura apmeklēja Balto namu.

Ivankas iesaistīšanās sava tēva oficiālajos pienākumos dažās aprindās ir vērtēta kā iespējams interešu konflikts. Ivanka, kas darbojās sava tēva biznesa impērijā un vadīja modes produktu līniju, tomēr noraidīja šīs bažas kā nepamatotas.

Ivankas Trampas oficiālais tituls jaunajā amatā būs prezidenta palīdze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu