Iespējamā ģimenes slepkavas skolotājas: Egidijs bija viens no labākajiem skolēniem

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Skolotāju uzslavas, zinātniskās konferences, olimpiādes, lielas nākotnes cerības un studijas Liverpūlē, Anglijā - tāda bija 26 gadus vecā Egidija Anupraiša dzīves realitāte. Tagad viņš tiek turēts aizdomās par četru savu ģimenes locekļu slepkavību.

Kā Lietuvas medijam «15min.lt» atklāja Anupraiša lietuviešu valodas skolotāja Aurika Laurinatiene, viņš reiz bija viens no gudrākajiem skolēniem Kačergines skolā.

«Viņš bija ļoti gudrs un apķērīgs. Ļoti talantīgs cilvēks. Kačergines skolā tik apdāvinātu skolēnu kā viņš nebija neviens. Egidijs varēja neapmeklēt arī kādu stundu, taču viņš tāpat zināja visu. Ļoti pieklājīgs pret skolotājiem... Viņš nebija uzbāzīgs un uzstājīgs, un viņam sava ietekme noteikti bija,» stāsta A. Laurinatiene.

Skolotāja nevēlas ticēt tam, ka Anupraitis varētu būt nogalinājis savu tēvu un vecmāmiņu - viņi regulāri nākuši uz skolu, un Egidijs lepojies ar saviem radiem.

Kāda cita skolotāja, kura nevēlējās nosaukt savu vārdu, pastāstīja, ka viņai par Egidiju ir «vislabākās atmiņas, jo viņš bija ļoti labs skolēns. Viņš Kačergines skolā mācījās no 1. līdz 10. klasei, pēc tam devās uz Kauņas ģimnāziju. Tas, kas ar viņu notika pēc tam, prātam neaptverami. Esmu šokā. Viņam taču bija labas attiecības ar klasesbiedriem,» atminas skolotāja.

Skolotājas stāsta, ka puisim ļoti interesējusi ķīmija un bioloģija, un viņš ar izcilību pabeidza skolu. Vēlāk iestājās Liverpūles Universitātē, kas pasaulē kotējas 158. vietā, kur studēja ķīmiju, kas saistīta ar nanotehnoloģijām.

Faktu, ka bioloģija un ķīmija bija jaunā cilvēka sapnis, apstiprināja arī bioloģijas un ķīmijas skolotāja Kunigunda Vrubļauskaite. Viņa savu bijušo skolēnu aprakstīja kā ļoti spējīgu un apveltītu cilvēku, un skolotāja vēl joprojām nespēj aptvert, ka viņas bijušais skolēns pastrādājis šādu smagu noziegumu.

«Par viņu ir pašas labākās atmiņas. Par notikušo - nespēju tam noticēt. Egidijs vairāk nekā 16 gadu darba laikā ir viens no maniem labākajiem skolēniem. Es viņu uzskatīju par sava veida veiksmes stāstu, jo viņš deva lielas cerības uz nākotni. Egidijs piedalījās olimpiādēs, zinātniskajās konferencēs, viņš bija ļoti motivēts,» atminas Vrubļauskaite.

Par ģimenes problēmām puisis nav daudz runājis - skolotāja zinājusi, ka viņa māte ir slima, un Egidijs regulāri palīdzējis savai jaunākajai māsai Sandrai.

«Cik Egidijs runāja, viņš vienmēr silti izteicās par savu ģimeni, bija optimists. Lai arī gadījumi, kad citi skolēni viņu izsmēja, Egidijs nereaģēja asi,» saka skolotāja.

Viņa norāda, ka nezina, kas notika ar Anupraiti laikā, kad viņš bija Anglijā, jo atceras viņu no skolas laikiem, kad bijušais skolēns bijis ļoti strādīgs, atbildīgs un talantīgs.

Iepriekš vēstīts, ka Kauņas rajona Gaižēnu ciemā notika slepkavība, kurā tika nogalināti četri vienas ģimenes locekļi. Nogalinātie ir 26 gadus vecā Anupraiša māte, tēvs, vecmāmiņa un tēva brālis. Sākotnējā informācija liecina, ka viņi nogalināti, raidot vismaz 21 šāvienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu