Kara-Murza aicina Rietumus neignorēt Putina darbības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas aktīvists Vladimirs Kara-Murza aicinājis ASV Kongresu saglabāt spiedienu uz prezidenta Vladimira Putina administrāciju, norādot, ka Krievijas pilsoniskajai sabiedrībai nepieciešama palīdzība.

Kara-Murza, kurš ir Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska izveidotā fonda «Atvērtā Krievija» vicepriekšsēdētājs, Senāta Ārlietu budžeta komitejai trešdien sacīja, ka Rietumu demokrātiju līderi ir pārāk ilgi vienkārši ignorējuši Putina darbības.

Aktīvists janvārī nosūtīja Senātam vēstuli, kurā apgalvoja, ka Putina trīs amata termiņu laikā demokrātiskās institūcijas, kas sāka veidoties pēc Padomju Savienības sabrukuma, ir iznīcinātas.

Rietumi, kas turpina izrādīt vājumu, būs ielūgums Putina administrācijai turpināt tādā paša garā, norādīja Kara-Murza, piebilstot, ka būtisks būtu ASV atbalsts Krievijas prodemokrātiskajām kustībām.

«Runa nav tikai par naudu. Daudz svarīgāka ir vēsts, ko ASV sūta Krievijas pilsoniskajai sabiedrībai,» sacīja Kara-Murza.

«Vai jūs izvēlaties iesaistīties vai novērsties?» viņš jautāja senatoriem, kurus aicināja turpināt piemērot sankcijas aptuveni 40 Krievijas pilsoņiem, kas apsūdzēti cilvēktiesību pārkāpumos.

Kara-Murza, kurš bija noslepkavotā Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova līdzgaitnieks, atklāja senatoriem, ka viņu gandrīz noindējuši ar vielu, ko ārsti vēl nav spējuši identificēt.

Reizēm Krievijas politiskās slepkavības arī neizdodas, viņš piebilda.

Republikāņu senators Lindsijs Greiems, kurš atklāti kritizējis ASV prezidenta Donalda Trampa aicinājumus veidot tuvākas attiecības ar Krieviju, paziņoja, ka vēlētos Kongresā izveidot kontu, lai palīdzētu Krievijas pierobežas valstīm un organizācijām, kas cīnās pret Putina režīmu.

Greiems sacīja, ka amerikāņu nodokļu maksātāju interesēs ir cīnītie pret Putina centieniem sagraut demokrātiju pasaulē.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu