ANO: Sīrijas kara bēgļu skaits pārsniedzis piecus miljonus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas kara bēgļu skaits pārsniedzis piecus miljonus, ceturtdien paziņoja ANO.

«No sešu gadu kara Sīrijā bēgušo vīriešu, sieviešu un bērnu skaitam pārsniedzot piecus miljonus, starptautiskajai sabiedrībai ir jādara vairāk, lai viņiem palīdzētu,» teikts ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR paziņojumā.

2015.gada beigās ārzemēs esošo sīriešu bēgļu skaits bija 4,6 miljoni, bet līdz pagājušā gada beigām tas pieauga līdz 4,85 miljoniem, liecina aģentūras dati.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos vēl vairāk nekā 250 000 sīriešu reģistrējušies kā bēgļi, paziņoja UNHCR, nesniedzot skaidrojumus par to skaita pieaugumu.

Turcijā mīt visvairāk kara dēļ mājas pametošo sīriešu - teju trīs miljoni. Libānā mīt vairāk nekā miljons, Jordānijā - 657 000, bet pārējie devušies uz Irāku, Ēģipti un citām Ziemeļāfrikas valstīm.

Simtiem tūkstoši sīriešu arī devušies uz Eiropu, bet ne visiem piešķirts bēgļu statuss.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu