Kima Čennama līķis tiks nogādāts Ziemeļkorejā, malaizieši atbrīvoti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MOHD RASFAN / AFP

Malaizijā nogalinātā Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna pusbrāļa Kima Čennama līķis tiks nogādāts Ziemeļkorejā, savukārt deviņiem malaiziešiem, kuriem līdz šim bija liegts pamest Ziemeļkoreju, atļauts doties uz Malaiziju, ceturtdien pavēstīja Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks.

Ziemeļkorejas pilsoņi, kas šobrīd atrodas Kualalumpurā, arī varēs doties uz savu dzimteni, teikts Nadžiba paziņojumā. Šo informāciju apstiprinājuši arī Phenjanas oficiālie mediji.

«Pēc tam, kad bija pabeigta mirušā autopsija un saņemta vēstule no viņa ģimenes, kurā pieprasīts mirstīgās atliekas nogādāt atpakaļ Ziemeļkorejā, koroners deva atļauju līķa nodošanai,» apliecināja premjers.

Deviņi malaizieši, kuriem līdz šim nebija ļauts pamest Ziemeļkoreju, «tagad saņēmuši atļauju atgriezties Malaizijā», norādīja premjers. Viņi jau izlidojuši no Phenjanas un vēlāk šodien ieradīsies Kualalumpurā, paziņoja Ārlietu ministrija.

Kima Čennama slepkavība notika 13.februārī Kualalumpuras starptautiskajā lidostā apmēram stundu pirms tam, kad 45 gadus vecajam diktatora pusbrālim bija paredzēts iekāpt lidmašīnā uz Makao.

Dienvidkoreja par notikušo ir vainojusi Ziemeļkoreju, bet Malaizija ir vēlējusies nopratināt vairākus Ziemeļkorejas pilsoņus.

Skandāla rezultātā Malaizija izraidījusi Ziemeļkorejas vēstnieku, bet pirms tam jau bija atsaukusi savu vēstnieku no Phenjanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu