Igaunijas Drošība zinātņu akadēmiju nepārcels uz Narvu; tur būs akadēmijas koledža

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Igaunijas valdība ceturtdien nolēma nepārcelt Drošības zinātņu akadēmiju no Tallinas uz Narvu, bet dibināt šajā valsts ziemeļaustrumu pilsētā Drošības zinātņu akadēmijas koledžu.

Tādējādi pieņemts kompromisa lēmums saistībā ar pēdējā laikā plaši apspriesto ierosinājumu pārcelt Drošības zinātņu akadēmiju uz Narvu.

Šis lēmums ievēro gan akadēmijas, gan Austrumviru apriņķa, kurā atrodas Narva, un tā iedzīvotāju intereses, uzsvērts valdības preses dienesta paziņojumā.

«Valdības lēmums pieņemts, ievērojot principu, ka ir jāpalielina Igaunijas valsts klātbūtne šajā reģionā,» norādījis tieslietu ministrs Urmass Reinsalu. Viņš piebildis, ka pēc diviem gadiem, kad koledžai paredzēts sākt darbu, Narvā pastāvīgi atradīsies 150 policisti un kadeti, līdz ar to pieaugs drošība reģionā.

Narvā koledžas vajadzībām paredzēts uzbūvēt ēku mācībām un kopmītni, treniņlaukumus, šautuvi un baseinu. Iecerēts, ka baseinu varēs izmantot arī Narvas iedzīvotāji.

Igaunijas Drošības zinātņu akadēmija ir valsts augstskola, kurā tiek sagatavoti speciālisti policijai, robežsardzei, ieslodzījuma vietu sistēmai, muitai un glābšanas dienestam.

Austrumviru apriņķī vairākums iedzīvotāju ir krievvalodīgie, bet igauņi ir tikai piektā daļa no iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu