Koalīcija: Mosulā palicis mazāk nekā 1000 džihādistu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kaujās ar Irākas spēkiem Mosulas pilsētā iesaistītajam džihādistu grupējumam «Islāma valsts» tur palicis mazāk nekā tūkstotis kaujinieku, ceturtdien paziņoja ASV vadītās koalīcijas pārstāvis.

Bagdādē bāzētās koalīcijas pārstāvis pulkvedis Džo Skroka sacīja, ka «Islāma valstij» bija ap 2000 kaujinieku Mosulas rietumos, kad Irākas spēki februāra vidū sāka operāciju tās atbrīvošanai. «Mēs uzskatām, ka tagad to ir mazāk nekā puse,» norādīja Skroka.

Irākiešu spēki aizvadītajā mēnesī uzsāka vērienīgu Mosulas vecpilsētas atgūšanas operāciju un ir jau atkarojuši vairākus rajonus.

Irākas otrā lielākā pilsēta Mosula «Islāma valsts» kontrolē nonāca 2014.gada vidū un šobrīd tiek uzskatīta par grupējuma pēdējo lielāko atbalsta punktu Irākā.

Valdības spēkiem janvārī izdevās atkarot pilsētas austrumdaļu, bet ofensīva rietumdaļas atbrīvošanai sākās 19.februārī.

«Islāma valsts» kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu