Asanžs pēc vēlēšanām tviterī izsmej Ekvadoras oponentu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīmekļa vietnes «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs, kurš kopš 2012.gada mitinās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, apsveicis Ekvadoras valdošās sociālistu partijas kandidātu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās, vienlaikus mudinot viņa konkurentu pamest valsti.

Asanžs ir personīgi ieinteresēts vēlēšanu iznākumā, jo konservatīvo kandidāts Giljermo Laso solījis uzvaras gadījumā Asanžu padzīt no vēstniecības 30 dienu laikā.

Parādoties rezultātiem, ka 45 gadus vecais baņķieris vēlēšanās ir zaudējis, Asanžs šos pašus draudus vērsa pret Laso.

«Es sirsnīgi aicinu Laso pamest Ekvadoru 30 dienu laikā (ar vai bez saviem nodokļu oāžu miljoniem),» tviterī ierakstījis Asanžs.

Šādi viņš atsaucās uz «WikiLeaks» apsūdzībām, ka Laso ir saistīts ar Panamas dokumentu skandālu.

«Asanžam - «jā», Laso - «nē»,» viņš piebilda, rakstot spāniski.

Oficiālie rezultāti liecina, ka Ekvadoras prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien uzvarējis kreisais kandidāts Ļeņins Moreno, bet konservatīvo nometnes pārstāvis Giljermo Laso jau apstrīdējis šo rezultātu un pieprasījis balsu pārskaitīšanu.

Moreno ieguvis 51,07% balsu, bet Laso saņēmis 48,93% balsu, pavēstīja Ekvadoras vēlēšanu komisija, kas gan oficiālu vēlēšanu uzvarētāju vēl nav paziņojusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu