Sanktpēterburgas metro nograndis sprādziens; 11 bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā, pēc jaunākajām aplēsēm, nogalināti 11 cilvēki, bet 45 guvuši ievainojumus.

Iepriekš Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova televīzijas kanālam «Rossija-24» pavēstīja, ka sprādzienā gājuši bojā desmit, bet cietuši 47 cilvēki. Skvorcova informēja, ka notikuma vietā gājuši bojā septiņi cilvēki, divi miruši pa ceļam uz slimnīcu, bet vēl viens - jau slimnīcā.

Viņa piebilda, ka no 47 cietušajiem 39 cilvēki ir hospitalizēti un seši no viņiem šobrīd ir smagā stāvoklī.

Izmeklēšanas komiteja kvalificējusi sprādzienu kā teroraktu, taču tiks izskatītas arī citas versijas. Atbildību par notikušo pagaidām neviens uzņēmies nav, kā arī nav skaidri iespējamie motīvi.

Sākotnēji tika saņemtas pretrunīgas ziņas par vienu vai par diviem sprādzieniem, kas notikuši uz vienas no Sanktpēterburgas metro līnijām, taču Krievijas izmeklēšanas komiteja oficiāli paziņojusi, ka bijusi tikai viena eksplozija.

Savukārt Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja apstiprinājusi, ka sprādziens noticis uz tā dēvētās zilās līnijas pie Stacijas «Sadovaja», vilcienam veicot pārbraucienu starp stacijām «Tehnoloģiskais institūts» un «Siena laukums».

Vēlāk tika saņemtas ziņas, ka metro stacijā «Sacelšanās laukums» atrasts vēl viens neeksplodējis spridzeklis. Šīs ziņas apstiprinājusi arī Nacionālā pretterorisma komiteja, pavēstot, ka otrs spridzeklis ticis neitralizēts.

Metro līnijas, visticamāk, tiks atvērtas otrdien, 4. aprīlī. No otrdienas izsludinātas trīs dienu sēras.

Šobrīd Sanktpēterburgā uzturas Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš ieradies uz prokremliskās organizācijas Viskrievijas Tautas fronte kongresu. Vēlāk viņam pirmdien Krievijas otrajā lielākajā pilsētā paredzēta arī tikšanās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu