Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā situāciju pilsētā raksturo kā haosu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA

Latvijas ģenerālkonsulāta pārstāve Sanktpēterburgā Elīna Grintāle raidījumam «LNT Ziņas» situāciju pilsētā pēc sprādziena metro raksturojusi kā haosu. Ģenerālkonsulāts strādā pastiprinātā režīmā, taču pašā konsulātā situācija esot vērtējama kā mierīga.

«Sprādziens ir noticis vienā no pašām populārākajām metro stacijām Sanktpēterburgā, līdz ar to tas, protams, pilsētā izraisījis pilnīgu haosu. Joprojām ienāk diezgan pretrunīga informācija gan par sprādzienu skaitu, gan par mirušajiem un ievainotajiem,» stāstīja Grintāle.

Patlaban nav informācijas, ka sprādzienā būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais, arī saņemto zvanu nav daudz. Apzinātajiem valstspiederīgajiem jau izsūtīti e-pasti, taču, ja kādam nepieciešama palīdzība, jāvēršas ģenerālkonsulātā.

Arī tūristi no Latvijas, ja viņi pilsētā uzturas īslaicīgi, tiek aicināti sazināties ar mājiniekiem.

Pašā konsulātā situācija ir vērtējama kā mierīga. Latvijas ģenerālkonsulāts atrodas vairāku metro pieturu attālumā no traģēdijas vietas.

«Metro ir slēgts, pilsētā izveidojušies plaši sastrēgumi. Ja mēs vērtējam sastrēgumu stiprumu, tas tiek novērtēts ar deviņām ballēm skalā līdz desmit. Vienlaikus iedzīvotājiem tiek nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports, arī vairākas taksometru kompānijas piedāvā bez maksas nogādāt iedzīvotājus mājās,» stāstīja Grintāle.

Neskatoties uz haosu un pretrunīgo informāciju, pilsētas iedzīvotājus, šķiet, traģēdija ir saliedējusi, saka ģenerālkonsulāta pārstāve.

«Ir sajūta, ka cilvēkus šis briesmīgais notikums ir saliedējis un visi mēģina tikt galā ar situāciju. Arī palīdzot viens otram,» sacīja ģenerālkonsulāta darbiniece.

Jau ziņots, ka vienā no Sanktpēterburgas metro stacijām pirmdien noticis sprādziens, kurā nogalināti desmit cilvēki, bet 47 guvuši ievainojumus, pēc informācijas apkopošanas televīzijas kanālam «Rossija-24» pavēstīja Krievijas veselības ministre Veronika Skvorcova. Sprādziena rezultātā ir evakuētas un slēgtas visas Sanktpēterburgas metro stacijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu