Sprādziens Pēterburgā: eksperti nesprāgušo bumbu nodēvējuši par «Kaukāzam netipisku»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sprāgstvielu, kuru specdienesti atrada stacijā «Sacelšanās laukums», nav izgatavojuši kaujinieki no Ziemeļkaukāza, pārliecināti ir eksperti. Līdzīgas bumbas gatavojot Sīrijas islāmisti.

Šādu informāciju Krievijas medijam RBK atklājis Federālajam drošības dienestam tuvs avots. Šim viedoklim piekrīt arī atvaļinātais pulkvedis Andrejs Pajusovs un Sīrijas armijas sprāgstvielu eksperts Abdalla al-Hameds, kuriem RBK nodemonstrēja attēlu ar nesprāgušo bumbu. Fotogrāfijas autentiskumu apstiprināja avots, kurš ir pazīstams ar Sanktpēterburgas metro sprādziena izmeklēšanas gaitu.

Runa ir par izgatavošanā vienkāršu sprāgstvielu, kas sastāv no ugunsdzēšamā aparāta korpusa un sprāgstvielas uz amonija nitrāta (salpetris) bāzes, skaidro Pajusovs. Ar šo skaidrojumu vienisprātis ir arī Bruņoto spēku ģenerālštāba bijušais darbinieks. Spridzekļa centrā ir detonators, bet kā papildmunīcija tiek izmantotas metāla lodītes no gultņiem, skaidro Pajusovs.

Viņš arī uzsver, ka Kaukāza pagrīdes kaujinieki praktiski nekad neizgatavo bumbas, kas būtu pildītas ar lodītēm. «Te es redzu estētu, kas nav skopojies ar laiku un detaļām iekārtas izgatavošanai,» saka atvaļinātais pulkvedis.

Tas ir vienkāršs, pat primitīvs spridzeklis, taču drošs, jo tajā nav daudz sastāvdaļu, kas varētu nenostrādāt, atklāj atvaļināts Federālā Drošības dienesta virsnieks Oļegs Kriņicins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu