Izmeklētāji noskaidrojuši Sanktpēterburgas terorakta vaininieku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas izmeklētāji noskaidrojuši vīrieti, kurš uzspridzināja bumbu metro vagonā Sanktpēterburgā, taču izmeklēšanas interesēs viņa identitāti neatklās, otrdien paziņoja Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko.

«Kopīgā Izmeklēšanas komitejas izmeklētāju un Iekšlietu ministrijas un Federālā drošības dienesta (FDD) operatīvajā darbā noskaidrots, ka spridzekli varēja iedarbināt vīrietis, kura fragmenti atrasti vilciena trešajā vagonā. Viņa personība ir noskaidrota, bet šobrīd izmeklēšanas interesēs dati par viņu netiek atklāti,» sacīja Petrenko.

«Šobrīd izmeklētāji turpina nopratināšanas, veic apskati, tostarp ierakstus no novērošanas kamerām. Paredzēta virkne ekspertīžu, tostarp spridzekļu, ģenētiskās un citas,» norādīja Petrenko.

Kirgizstānas specdienesti pirms tam otrdien apstiprināja, kas iespējamais terorakta sarīkotājs Sanktpēterburgas metro ir Krievijas pilsonību ieguvis Kirgizstānā dzimis cilvēks. «Visticamāk, terorakta izpildītājs Sanktpēterburgas metro 3.aprīlī ir Kirgizstānā dzimis cilvēks, bet tagad Krievijas pilsonis,» pavēstīja Kirgizstānas Nacionālās drošības valsts komitejas oficiālais pārstāvis Rahats Sulaimanovs. «Spridzinātājs pašnāvnieks Sanktpēterburgas metro ir Kirgizstānā 1995.gadā dzimušais Akbardžons Džalilovs.»

Bojāgājušo skaits sprādzienā pieaudzis līdz 14, otrdien pavēstīja Krievijas veselības aizsardzības ministre Veronika Skvorcova.

«Šodien var konstatēt 14 cilvēku nāvi - 11 notikuma vietā un trīs nomiruši agonijas stāvoklī no traumām, kas nav savietojamas ar dzīvību,» žurnālistiem Sanktpēterburgā sacīja ministre.

Pilsētas stacionāros atrodas 49 cietušie, bet 13 cilvēki, kas saņēmuši mediķu palīdzību, jau ir atlaisti mājās, viņa piebilda.

Iepriekš tika ziņots par 11 bojāgājušajiem.

Atbildību par sprādzienu metro, kas atbilstoši izmeklētāju galvenajai versijai bijis terorakts, pagaidām neviens nav uzņēmies.

Krievijas tūrisma operatoru asociācijas izpilddirektore Maija Lomidze paziņojusi, ka starp sprādzienā bojāgājušajiem un cietušajiem nav tūristu. Viņa norādīja, ka šobrīd vairums Sanktpēterburgā esošo tūristu ir Krievijas pilsoņi, ārvalstu tūristi sāk pilsētā ierasties aprīļa beigās.

Savukārt Sanktpēterburgas gubernators Georgijs Poltavčenko pavēstījis, ka identificēti visi sprādzienā cietušie un trīs no tiem ir citu valstu pilsoņi - Baltkrievijas, Tadžikistānas un Uzbekistānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu