Lielbritānijā apsūdz terorismā vīrieti, kurš plānojis uzbrukumu ar nazi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā aizturētais vīrietis, kurš plānoja sarīkot uzbrukumu ar nazi, tiek apsūdzēts terorisma noziegumos. Britu policija norāda, ka šis uzbrukums nav saistīts ar teroraktu, kas pirms divām nedēļām notika pie parlamenta Londonā.

21 gadu vecais vīrietis no Birmingemas tika aizturēts šajā pilsētā 29.martā. Viņš ir apsūdzēts par naža un citu priekšmetu iegādāšanos uzbrukuma izdarīšanai.

Tagad viņam papildus ir izvirzītas apsūdzības par «Anarhista pavārgrāmatas 2000» («Anarchist Cookbook 2000») un «Modžahedu rokasgrāmatas par indēm» («Mujahideen Poisons handbook») glabāšanu, kuras, kā paziņoja policija, var būt noderīgas cilvēkam, kas gatavo teroraktu.

Arī kādai 23 gadus vecai sievietei ir izvirzītas apsūdzības par grupējuma «Islāma valsts» propagandas un videoierakstu, kuros parādīta galvu nogriešana, sūtīšanu citiem cilvēkiem, šādi veicinot teroraktu izdarīšanu.

Policija paziņoja, ka plānotais uzbrukums ar nazi nav saistīts ar 22.martā notikušo teroraktu pie Lielbritānijas parlamenta Londonā, kurā 52 gadus vecs Birmingemas iedzīvotājs Halids Masūds nogalināja četrus cilvēkus un desmitiem ievainoja, līdz pats tika nošauts.

Pēc šī terorakta Lielbritānijā ir noteikts «smags» terorisma draudu līmenis.

Apsūdzības terorisma noziegumos Birmingemā aizturētajam ir izvirzītas dienu pēc tam, kad Londonā tika aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par teroraktu gatavošanu, kad viņš mēģināja aizbraukt no Lielbritānijas ar vilcienu.

18 gadus veco vīrieti aizturēja pretterorisma vienība Sentpankrasas starptautiskajā dzelzceļa stacijā, no kuras kompānijas «Eurostar» vilcieni dodas uz galamērķiem kontinentālajā Eiropā, tai skaitā uz Parīzi un Briseli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu