Slovēnija aptur pastiprinātās pārbaudes uz Šengenas ārējās robežas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slovēnija sestdien paziņoja, ka ir uz laiku apturējusi pastiprinātās pārbaudes uz savas robežas ar Horvātiju, kas ir arī daļa no Šengenas zonas ārējās robežas.

Pēc pārbaužu pastiprināšanas uz Šengenas zonas ārējās robežas, sākot pārbaudīt arī Eiropas Savienības (ES) valstu pilsoņus, piektdien uz Slovēnijas-Horvātijas robežas bija izveidojušās garas automašīnu rindas.

Policijas preses sekretārs Bojan Tomcs no Novo Mesto pilsētas Obrežjes robežpunkta tuvumā paziņoja valsts televīzijai, ka policija kopš piektdienas vakara ir «apturējusi ES pilsoņu pārbaudes un turpinājusi pārbaudīt tikai trešo valstu pilsoņus».

Slovēnijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Boštjans Šefics pastāstīja, ka pastiprinātās pārbaudes tika mīkstinātas «dažos robežpunktos» atbilstoši noteikumiem.

Slovēnija kontrolē 670 kilometrus no Šengenas zonas ārējās robežas ar Horvātiju un bija viena no galvenajām tranzīta valstīm tā dēvētajā Balkānu migrācijas maršrutā, līdz tas pērnā gada martā tika slēgts.

ES ceturtdien paziņoja, ka pārbaužu pastiprināšana uz Šengenas zonas ārējās robežas ir nepieciešama, lai novērstu, ka ES atgriežas personas, kas pievienojušās džihādistiem Sīrijā un Irākā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu