Spānijā aizturēts Krievijas programmētājs, kurš varētu būt saistīts ar Maskavas iejaukšanos ASV vēlēšanās

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Spānijas pilsētā Barselonā aizturēts Krievijas datorprogrammētājs, kurš varētu būt bijis iesaistīts Krievijas centienos iejaukties ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

Programmētāja Pjotra Levašova aizturēšanu svētdien apstiprināja Krievijas vēstniecība Spānijā.

Vīrieti piektdien Barselonas lidostā aizturēja «tehnoloģiskās izmeklēšanas vienības policisti pēc starptautiskas sūdzības saņemšanas», aģentūrai AFP pavēstīja Spānijas policijas pārstāvis.

Levašova sieva pavēstīja Krievijas telekanālam RT, ka viņas vīrs aizturēts «pēc amerikāņu varasiestāžu pieprasījuma saistībā ar kibernoziegumu».

Spānijas policija Levačova sievai esot paziņojusi, ka viņas vīra radīts datorvīruss varētu būt izmantots, lai ietekmētu ASV prezidenta vēlēšanas pērnā gada novembrī.

Ne spānijas varasiestādes, ne arī Krievijas vēstniecība nekomentēja Levačova aizturēšanas iemeslu.

Janvāra vidū Barselonas lidostā pēc ASV pieprasījuma tika aizturēts Krievijas datorzinātnieks Staņislavs Lisovs.

ASV valdība ir oficiāli apsūdzējusi Krieviju par ASV Demokrātu partijas e-pastu uzlaušanu, un šobrīd ASV Kongresā notiek izmeklēšana par Trampa vēlēšanu kampaņas iespējamajām saitēm ar Maskavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu