G7 par karu Sīrijā: Krievijas amatpersonas varētu «saskarties ar sankcijām»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / AFP

«Lielā septiņnieka» jeb G7 valstu tikšanās laikā, kas 10. un 11. aprīlī norisinās Itālijas pilsētā Lukā, ārlietu ministri vēlas vienoties par kopēju nostāju Sīrijas konfliktā, pirms ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons dodas uz Krieviju, lai pārliecinātu to pamest Sīriju.

Tilersons pirms došanās uz Maskavu arī tiksies ar sabiedroto Tuvo Austrumu valstu pārstāvjiem, ziņo BBC.

Apvienotā Karaliste ir ierosinājusi pret Krievijas un Sīrijas militārajiem virsniekiem vērsties ar stingrām sankcijām. Šāds ierosinājums nācis klājā pēc pēdējās ķīmisko ieroču lietošanas Sīrijā.

Pati Sīrija noliedz, ka būtu veikusi ķīmisko uzbrukumu nemiernieku sagrābtajā pilsētā Hān Šeihūnā, kurā nogalināti vismaz 86 cilvēki, tai skaitā 27 bērni.

Aģentūra «The Associated Press» citēja kādu augstākā līmeņa ASV amatpersonu, kura apgalvoja, ka krievi zināja par ķīmisko uzbrukumu, jo virs Hān Šeihūnas slimnīcas, kur upuri meklēja palīdzību, lidoja drons. Dažas stundas vēlāk reaktīvā lidmašīna bombardēja slimnīcu. ASV uzskata, ka tas bija mēģinājums noslēpt uzbrukumu.

Atbildot uz šiem notikumiem, ASV raķešu uzlidojumā Šairatas bāzei iznīcināja piekto daļu Sīrijas operatīvo lidmašīnu, izsakoties, ka arī turpmāk varētu būt šādi uzlidojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu