Ķīmiskais uzbrukums Sīrijā: G7 noraida sankcijas pret Krieviju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Lielā septiņnieka» jeb G7 valstu tikšanās laikā, kas 10. un 11. aprīlī norisinās Itālijas pilsētā Lukā, ārlietu ministri nevienojās par sankciju piespriešanu Krievijai un Sīrijai par ķīmisko uzbrukumu, kas pagājušonedēļ tika veikts nemiernieku sagrābtajā pilsētā Hān Šeihūnā, nogalinot vismaz 86 cilvēkus, tai skaitā 27 bērnus, ziņo BBC.

Ārlietu ministri vēlējās vienoties par kopēju nostāju Sīrijas konfliktā, pirms ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons dodas uz Krieviju, lai pārliecinātu to pamest Sīriju.

Nācijas vienojās, ka Sīrijas krīzei, Asadam esot pie varas, nav risinājuma. Ierosinājumi piespriest sankcijas augstākā līmeņa militārajiem līderiem tika atlikti.

Sankcijas pret Krieviju un Sīriju netiks ieviestas, līdz netiks veikta izmeklēšana par pagājušās nedēļas acīmredzamo ķīmisko uzbrukumu, atklāj britu valdības avoti.

G7 valstu grupas biedri piekrita atlikt sankciju īstenošanu, līdz būs «konkrēti un neapstrīdami pierādījumi».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu