Brazīlijā sākta korupcijas izmeklēšana pret astoņiem ministriem un citiem politiķiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka ir sākusi korupcijas izmeklēšanu pret astoņiem valdības ministriem un 100 citiem augsta ranga politiķiem.

Izmeklēšana notiks pret pavisam 108 cilvēkiem pēc tiesneša Edsona Fašina lēmuma, kas savukārt pieņemts pēc vairāk nekā 74 izmeklēšanām, vienošanās par vainas atzīšanu un liecībām, kuras devuši būvfirmas «Odebrecht» bijušie un pašreizējie administratori.

Lai gan šo cilvēku saraksts ir slepens, ir notikušas vairākas tā daļējas noplūdes un laikraksts «Estadao» ir sastādījis līdz šim pilnīgāko tā versiju.

Sarakstā ir iekļuvuši prezidenta Mišela Temera personāla vadītājs Elizeu Padilja, Kongresa apakšpalātas spīkers Rodrigo Maja, Senāta priekšsēdētājs Eunisiu Oliveira, ārlietu ministrs Aloiziu Nunišs, lauksaimniecības ministrs Blairo Maži, rūpniecības ministrs Markušs Pereira, bijušais Riodežaneiro mērs Eduardu Paiss un daudzi citi.

Sarakstā ir trīs štatu gubernatori, 29 senatori un 42 Kongresa apakšpalātas deputāti.

Izmeklēšana ir saistīta ar plašo līdzekļu piesavināšanās un kukuļošanas skandālu, kura centrā ir valsts naftas kompānija «Petrobras» un būvfirma «Odebrecht».

Tiesnesis Fašins arī nodevis 201 izmeklēšanu zemākas instances tiesām, lai to tiesneši izlemtu, vai šīs izmeklēšanas turpināt. Šīm izmeklēšanām pakļauto cilvēku sarakstā ir trīs bijušie valsts prezidenti – Dilma Rusefa, Luiss Inasiu Lula da Silva un Fernandu Enriki Kardozu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu