Matiss: Spriedze attiecībās ar Maskavu Sīrijas dēļ «nekļūs nekontrolējama»

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spriedze, kas ASV un Krievijas attiecībās izraisījusies Sīrijas dēļ, «nekļūs nekontrolējama», otrdien sacīja ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss.

ASV un Krievija turpina uzturēt militāros un diplomātiskos sakarus, viņš piebilda, atgādinot, ka otrdien Maskavā uz sarunām ar Krievijas vadību ieradies Savienoto Valstu valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Krievija darbojas savās interesēs, skaidroja ministrs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Krievijas interesēs ir nepieļaut, ka pašreizējās domstarpības pāraug plašākā konfrontācijā.

ASV un Krievijas attiecības vēl vairāk saasinājušās kopš 7.aprīļa, kad ASV veica raķešu triecienu pa Krievijas sabiedrotās Sīrijas gaisa spēku bāzi, šādi sodot Damasku par iepriekš Sīrijā notikušo uzbrukumu ar ķīmiskajiem ieročiem.

Jau ziņots, ka 4.aprīlī ķīmiskās gāzes nemiernieku kontrolētajā Hān Šeihūnā, Sīrijas Idlibas provincē, laupīja dzīvību vismaz 87 mierīgajiem iedzīvotājiem.

Nemiernieki, ASV un Turcija apgalvo, ka tas bijis Sīrijas valdības kara aviācijas uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem, tomēr Damaska un Maskava šīs apsūdzības noraida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu