Uzbrukums Dortmundes «Borussia» autobusam: aizturēts islāmists

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas policija aizdomās par uzbrukumu Dortmundes «Borussia» futbola komandas autobusam aizturējusi vīrieti ar «islāmistu saiknēm», ziņo BBC.

Prokurori arī atklāj, ka uzbrukumā izmantoti trīs spridzekļi, kas saturējuši metāla sloksnītes. Izmeklēšanu pārņēmuši federālie prokurori, kuri parasti veic terorisma izmeklēšanu.

Prokuratūras pārstāve Frauke Kēlere medijiem atklāja, ka aizdomās turēti tiek divi islāmisti. «Viņu dzīvokļi ir pārmeklēti, bet viens no viņiem ir aizturēts.»

Jau ziņojām, ka «Borussia» autobusu otrdien ceļā uz stadionu skāra trīs sprādzieni, kā rezultātā pēc šā atgadījuma šīs vienības duelis tās laukumā pret Francijas komandu «Monaco» tika pārcelts uz trešdienu.

Incidentā cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu. Lai gan sākotnēji tika ziņots, ka viņš nav nopietni ievainots, vēlāk izrādījās, ka futbolistam, kurš 12 spēles aizvadījis arī Spānijas izlasē, ir lauzta roka, tāpēc bija nepieciešama operācija.

Autobuss šajās eksplozijās nebija ievērojami cietis, taču tam no triecieniem bija izsisti pāris logi.

Policija šobrīd veic izmeklēšanu, taču pagaidām šos sprādzienus par teroraktiem vēl nesauc. Tāpat tiek vēstīts, ka sprādzienu vietā atrasta vēstule, kuras autentiskums tiek pārbaudīts.

Varasiestādes pārbauda arī sprādzienu iespējamo saistību ar islāmistiem, jo atrastajā vēstulē pieminēts Ziemassvētkos notikušais uzbrukums Berlīnē un Vācijas izlūkošanas lidmašīnu «Tornado» piedalīšanās starptautiskajā koalīcijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu