Nav pierādījumu par aizturētā islāmista saistību ar uzbrukumu Dortmundes «Borussia»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas federālā prokuratūra ceturtdien paziņojusi, ka tās rīcībā nav pierādījumu, ka dienu iepriekš aizturētais islāmists būtu saistīts ar uzbrukumu Dortmundes futbola komandai «Borussia».

Tomēr prokuratūra pieprasījusi orderi viņa paturēšanai apcietinājumā, jo 26 gadus vecais Irākas pilsonis Abduls Besets A. savā dzimtenē bijis teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» loceklis.

Kā ziņots, pirms otrdien gaidāmās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles mājinieku komandas «Borussia» autobuss cieta trīs sprādzienos, kā rezultātā mačs atcelts.

Šajos sprādzienos cieta Dortmundes kluba spāņu aizsargs Marks Bartra, kurš tika aizvests uz slimnīcu. Spēlētājam gan nopietni savainojumi nav konstatēti, vien traumēta roka, un viņam slimnīcā tika veikta rokas locītavas operācija.

Izmeklētāji notikuma vietā atrada trīs identiskas vēstules, kurā atbildību par uzbrukumu uzņēmies kāds islāmistu grupējums, paziņojot, ka tā esot atriebība par Vācijas dalību operācijās pret teroristisko organizāciju «Islāma valsts» Irākā un Sīrijā.

Trešdien prokuratūra paziņoja, ka izmeklēšanas uzmanības centrā nonākuši divi aizdomās turamie no islāmistu aprindām. Abu dzīvokļi tika pārmeklēti, un viens no abiem tika aizturēts, kamēr otrs aizdomās turamais tika izsludināts meklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu