Sanktpēterburgā aizturēti astoņi tālbraucēji, kas gatavojās protestēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā šodien aizturēti astoņi tālbraucēju šoferi, kas gatavojās protestēt pret tā dēvētās Platona sistēmas ieviešanu. Jaunā ceļu nodeva jau ir izraisījusi ļoti plašus protestus Krievijas dienvidos, Dagestānas republikā. Aptuveni 50 kravas furgonu šoferu šodien bija iecerējuši doties braucienā arī pa Ņevas prospektu Sanktpēterburgā, taču viņi aizturēti jau ceļā no savas apmetnes uz Sanktpēterburgas centru.

Kravas automašīnu vadītāji uz Sanktpēterburgu brauca vieglajos auto, taču Krievijas ceļu policija viņus pa ceļam apturēja, jo protesta akcija nebija saskaņota. Auto kolonna paspēja nobraukt tikai dažus simtus metru, kad tai ceļu aizšķērsoja kārtības sargu automašīnas.

Pasākuma organizatori lēš, ka viņu veidotajā auto kolonnā bija aptuveni 150 automašīnas, jo kravas furgonu vadītājiem bija pievienojušies arī daudzi atbalstītāji, kas tieši nav iesaistīti šajā biznesā.

Auto braucējiem pavēlēts novākt mašīnām piestiprinātos karogus, bet aizturēto vidū ir arī «Krievijas autopārvadātāju apvienības» Sanktpēterburgas nodaļas vadītājs Andrejs Bažutins, kurš koordinēja oficiāli nesaskaņoto braucienu.

Kravas pārvadātāju protesta akcijas dažādos Krievijas reģionos sākās šā gada 27.martā un turpinās līdz pat šim brīdim. Kravu pārvadātāji nav apmierināti ar augsto maksu par auto ceļu izmantošanu, kas faktiski viņu biznesu padara nerentablu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu