Igaunijas bijusī ārlietu ministre Pasaules Bankā pēta jautājumus par vardarbību pret sievietēm

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Igaunijas bijusī ārlietu ministre Marina Kaljuranda ir pieņēmusi Pasaules Bankas piedāvājumu piedalīties pētījumā par vardarbību pret sievietēm tiešsaistē.

«Pirms kāda laika es saņēmu interesantu piedāvājumu no Pasaules Bankas - pētīt starptautisko praksi tiešsaistes vardarbībā pret sievietēm jeb digitālajā vardarbībā. Biju lepna, ka saņēmu tādu piedāvājumu, un es to pieņēmumu,» Kaljuranda informēja sociālās saziņas vietnēs.

Kaljuranda strādās Pasaules Bankas projektā «Sievietes, uzņēmējdarbība un likums», kurā tiek sagatavoti salīdzināmie dati septiņos rādītājos: institūciju pieejamība, īpašuma izmantošana, darba atrašana, pamudinājumu strādāt sniegšana, uzticamības veidošana, tiesāšanās un sieviešu aizsardzība pret vardarbību.

Līdz šim ir sagatavoti četri tādi ziņojumi, no kuriem pēdējais publicēts pērn. Piektā ziņojuma publicēšana plānota 2018.gadā.

«Mani uzaicināja piedalīties nodaļā par vardarbību pret sievietēm, analizēt vardarbību pret sievietēm tiešsaistē: cik nopietns ir šis jautājums, cik atšķirīgi dažādas valstis to risina, kāda ir labākā prakse un pieredze, kādi likumi ir pieņemti dažādās valstīs un kā šie likumi tiek izpildīti,» sacīja bijusī Igaunijas ārlietu ministre.

«Esmu sākusi analīzi, bet vēl daudz ir jāizdara. Pagājušajā nedēļā biju Zviedrijā, kur tikos ar Zviedrijas ārlietu ministri Margotu Valstrēmu, kura ir ļoti aktīva ar sievietēm saistītos jautājumos,» klāstīja Kaljuranda, piebilstot, ka nākamnedēļ dosies uz Vašingtonu, kur tiksies ar Džordžtaunas Sieviešu, miera un drošības institūta pārstāvjiem, kā arī Pasaules Bankas grupu, kas gatavo 2018.gada ziņojumu.

Jau ziņots, ka pērn 9.septembrī Kaljuranda atkāpās no ārlietu ministres amata, lai kandidētu uz Igaunijas prezidenta amatu. Balsošanā elektoru kolēģijā viņa palika ceturtajā vietā un līdz ar to neiekļuva otrajā kārtā.

Kaljuranda ir karjeras diplomāte, kuru ārlietu ministres amatam 2015.gada jūlijā izvirzīja tolaik valdošā Reformu partiju, lai gan viņa nav šīs partijas biedre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu