Cukerbergs: mēs darīsim «visu iespējamo», lai novērstu jaunas «Facebook» slepkavības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tīmekļa vietnes «Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs otrdien solīja rīkoties, lai pasaulē populārākais sociālais tīkls vairs netiktu izmantots tādu šaušalīgu darbību propagandēšanai kā svētdien ASV notikusī slepkavība, kuru tās izdarītājs pārraidīja «Facebook».

Cukerbergs pauda šo solījumu, Silīcija ielejā atklājot «Facebook» attīstītāju ikgadējo konferenci, kurā viņš koncentrējās uz tehnoloģiskiem instrumentiem, kas iecerēti spēcīgāku sabiedrību veicināšanai.

«Mēs strādāsim pie kopīga pamata veidošanas, nevis tikai jaunu viedokļu paušanas šeit,» viņš sacīja.

«Mūsu sirdis jūt līdzi Roberta Godvina ģimenei un draugiem. Mēs turpināsim darīt visu iespējamo, lai novērstu šādas traģēdijas,» teica Cukerbergs, pieminot svētdien nošauto 74 gadus veco vīrieti.

Viņš atzina, ka «Facebook» šai ziņā ir jāpaveic «daudz darba».

Jau ziņots, ka 37 gadus vecs amerikānis Stīvs Stīvenss svētdien Ohaio štata Klīvlendas pilsētā nošāva 74 gadus vecu pensionētu strādnieku Robertu Godvinu un pārraidīja šo slepkavību «Facebook Live».

Videomateriāls, kurā fiksēta slepkavība, bija pieejams trīs stundas, līdz tas tika aizvākts no «Facebook».

Stīvenss otrdien nošāvās savā automobilī Pensilvānijas štata Ēri pilsētā, kad policija mēģināja viņu aizturēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu