Francijas prezidenta vēlēšanu līdera pozīcijās joprojām Lepēna un Makrons

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna un bijušais Francijas ekonomikas ministrs Emanuels Makrons joprojām atrodas līdera pozīcijās pirms gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, liecina laikrakstā «Le Monde» trešdien publiskotā aptauja.

Tomēr pēdējās dienās pirms vēlēšanu pirmās kārtas, kas notiks 23.aprīlī, abu favorītu reitingi ir nedaudz kritušies, salīdzinot ar iepriekšējām aptaujām.

Lepēnas reitings kopš aprīļa krities par 2,5 procentpunktiem un pašreiz ir 22,5%, bet atbalsts Makronam samazinājies par diviem procentpunktiem un pašreiz ir 23%.

Otrajā vēlēšanu kārtā, kas notiks 7.maijā, «Cevipof» aptauja prognozē uzvaru Makronam.

Kreiso ekstrēmistu kandidāts Žans Liks Melanšons, kura popularitāte pēdējās nedēļās strauji pieaugusi, pirmajā kārtā varētu iegūt 19% balsu, bet konservatīvās Republikāņu partijas kandidāts Fransuā Fijons 19,5%.

Lepēna otrajā kārtā zaudētu arī Fijonam un Melanšonam, liecina «Cevipof» aptaujas rezultāti.

Tikmēr 28% vēlētāju negatavojas doties balsot. Vēlētāju pasivitāte ir būtisks faktors, kas apgrūtina pirmās kārtas iznākuma prognozēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu