Vecmāmiņai-raganai par mazmeitas mocīšanu piespriež 3 mūža ieslodzījumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ženēvai Robinsonei no Oklahomas štata ASV piespriesti trīs mūža ieslodzījumi par mazmeitas pakļaušanu briesmīgai vardarbībai, pārģērbjoties par raganu un terorizējot.

Prokurori sievietes darbības aprakstījuši kā «šausmu māju», raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

51 gadu vecā sieviete vairāk nekā gadu pakļāva vardarbībai savu septiņgadīgo mazmeitu, sitot viņai pa seju, dedzinot ar cigaretēm, pati pirms tam pārģērbjoties par raganu.

Viņas 33 gadus vecais dzīvesbiedrs Džošua Greindžers arī tika notiesāts uz 30 gadiem par līdzdalību.

Tiesas rīcībā ir videomateriāls, kurā redzama Robinsone raganas kostīmā, velkam pa grīdu mazmeitu. Sievietei ir nokrāsotas zaļas plaukstas, bet mugurā gara melna kleita. Robinsone rokas aplikusi ap mazmeitas kaklu un kādā brīdī norāda, ka grasās viņu apēst.

Tiesas dokumenti arīdzan atklāj, ka Robinsone likusi meitenei gulēt ārā kopā ar suņiem, situsi un mocījusi ar knaiblēm.

Meitene izmeklētājiem atklāja, ka vecmāmiņa, tērpusies maskā, vedusi viņu uz garāžu, kur atstājusi ieslēgtu. Tiesas dokumentos ir arī liecības par rozā suņu saiti, ar kuru meitene tikusi piesieta.

«Tas, ko viņa izdarīja, ir šausmīgi un uz visiem laikiem atstās sekas uz šo bērnu un viņas brāļiem un māsām,» medijiem sacīja advokāte Meredita Īstere. «Viņa ir pelnījusi tikpat lielu žēlastību, kādu viņa veltīja meitenei, – nekādu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu